pátek 29. dubna 2011

Kdo hledá, najde

Nedávno mi byla diagnostikována další duševní porucha. Nejprve to byl chronický cynismus a patologický sarkasmus, poté chorobná prokrastinace a nyní lehká statistikofílie, tedy nemoc, jejímž hlavním příznakem je touha statistické analýzy prakticky čehokoliv. Tato nemoc je neléčitelná, ale její účinky se dají mírnit pravidelnou tvorbou tabulek a grafů. Nejsilnějším lékem, který je dostupný zdarma, je Google Analytics, který poskytuje dostatečně velké dávky statistik každý den, a tak pomáhá lidem s touto závažnou poruchou přežít.

Nedávno jsem v temných vodách internetu narazil na článek věnující se klíčovým slovům, které vedli k nalezení dané stránky. Rozhodl jsem se tedy, že bych takový článek mohl také napsat, ukojit tak svou statistikofílii a Vám tak zprostředkovat malý náhled do zákulisí Errolových výlevů. Nechal jsem si tedy šikovným "softwárem" vytáhnout vyhledávané výrazy za období 9. srpna 2010 až 29. dubna 2011 a vybral z nich ty zajímavé. Tak tedy:

kolac se smetanou, cokoladovy kolac se smetanou, rychlý čokoládový koláč se šlehačkou, čokoládový dort se šlehačkou, čokoládový koláč, čokoládový koláč s tvarohem a smetanovou čokoládou, čokoládový koláč se smetanou, čokoládový koláč, sníh - tento článek, který šel tak trochu mimo mé běžné zaměření mi nakonec vynesl největší návštěvnost. Doufám, že jsem alespoň jedné hospodyňce udělal radost. Každopádně na dotaz "čokoládový koláč se smetanou" mám na Google čestné druhé místo.
čokoládoví koláč - tady zřejmě tazatel požadoval, aby byl koláč měkký.
rozpustit čokoládu smetanou - na to mám jen jednu radu: smetana musí být velmi, velmi horká.

dmitrij gluchovskij - no, jsem asi jeden z mála, kdo nepoužívá ten odporný anglofonní fonetický přepis s "y" na konci a "kh" namísto "ch".
metro 2033 referát, metro 2033 kniha referát, referáty-metro 2033, referát na knihu metro 2033, kniha metro 2033 referát - ach ta dnešní mládež, vůbec nemá fantasii. Buď nečtou a pro referáty chodí na internet, nebo čtou a ani neví o čem a pro referáty chodí na internet. Jak my jsme to na základní škole bez toho internetu dokázali? Ale i tak, "metro 2033 referát" - první místo.
názvy stanic metra metro 2033 - poněkud specifický výraz, ale i tomu jsme vyhověl.

dělat si nepřátele, jak si udělat nepřátele - já vím, že jsem na dané téma napsal fejeton, ale on si opravdu někdo chce dělat nepřátele?

errolek - řekl bych, že tady byl hledající na správné stopě.

fejeton o školním řádu - ano, i o tom jsem psal. Jen by mě zajímalo, jestli tazatele poháněla touha číst, nebo blížící se termín odevzdání slohové práce.

informatické vtipy, informatické ftipy - ty jsem sice nepsal, ale zmínil jsem se o nich. Kupodivu i pouhé použití "informatické vtipy" my vyneslo deváté místo.

internet rychleji udělat - ehm..., tady přesně nevím, co chtěl tazatel rychleji udělat u internetu, ale doufám, že mu můj blog nebyl nikterak nápomocný.

korporativní bubnování - tak na tomto místě bych vás rád požádal o pomoc. Nevíte někdo, co to znamená? Já teda absolutně netuším, i když jsem obě slova použil v jednom článku, avšak rozhodně ne ve stejné větě, natož jako jedno slovní spojení.

navod ako sa stat upirom - u tohohle jsem nevěděl, jestli se smát, nebo brečet. Že by už i na Slovensko dorazila sága o třpytících se upírech a zamotala děvčatům hlavy?

oda n kafe, oda na kavu - já si opravdu myslel, že to bude originální název článku, když jsem však daný výraz (nehledě na chybějící písmenko) podrobil zkoušce, našel jsem hned několik článků se stejným nadpisem.

po nemoci necvičit, po chripke necvičiť - tak tento výraz mě asi nejvíce překvapil, potěšil a pobavil. Slovní spojení jsem použil jen jako referenci na tolik oblíbené (a neoriginální) omluvenky našich maminek a starých časů. Tedy bohužel pro hledající, ti se totiž nedozví, jestli cvičit, nebo ne.


prodejna hudebnin - no, kdyby dotyčný přidal do řádky, kde zhruba by ta prodejna měla být, jistě vy si ušetřil spoustu práce. Já mu sice jednu ve článku doporučil, ale to mu asi moc nepomůže, když je až z Kraslic.

sony fh-g50 - říkal jsem si, kdo by se mohl zajímat o patnáct let starou hi-fi věž? Když jsem se pak dozvěděl, že vyhledávací dotaz přišel až z dalekého Užgorodu, údiv opadl, tam to bude nejspíš novinka na pultech pouličních prodejců.


Tak a to je vše, přátele. Doufám, že vás tento paskvil alespoň trochu zaujal a možná i malinko pobavil. Sejdeme se zde opět za pár měsíců, až se mi opět nahromadí pár zajímavých statistik v mém statistikofilickém prográmku.

3 komentáře:

  1. Pravidelně jednou za čas procházím tyhle "výrazy z vyhledávačů" a někdy se u toho bavím, stejně jako u tohoto výčtu.
    Mám dojem, že jsem o tom taky kdysi blogla, musím si to najít. Už si ty nejlepší výrazy nepamatuju.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jestli najdeš, tak přihoď odkaz. (=

    OdpovědětVymazat
  3. Stylisticky to není úplně dokonalé, ale tady to je: http://looney.bloguje.cz/570623-to-je-zajimavy.php
    Myslela jsem, že tam těch vypečených slov mám víc, ale asi se jim směju jenom soukromě :) Možná tedy časem zas něco sepíšu.

    OdpovědětVymazat