čtvrtek 24. března 2011

IT Jam Session

Dnes se konala dlouho proklamovaná akce s krycím názvem IT Jam Session. Jak už název napovídá, sešli jsme pod záminkou hudební produkce (ano, informatici nehrají jen hry, ale i na hudební nástroje), což je do jisté míry krycí název pro alkoholismus. Dali jsme dohromady tři kytary (z toho jedna elektrická, která byla bez zásuvky poměrně zbytečná), bonga, flétna a sheker (který aktivista sebou toho tolik tahal?). Bohužel nám však chyběl hlavní (jediný) violista - Drobek, který byl shodou okolností iniciátorem této akce.

Jsou to již dva týdny od naší první informatické akce, o které jsem se zmínil ve článku I informatici se umí bavit, která byla natolik úspěšná, že jsme se rozhodli ji zopakovat. Po tom, co jsme se minule dozvěděli, že nás hned několik hraje na hudební nástroje, rozhodli jsme se uspořádat jam session (tj. událost, při které se sejde skupina hudebníků, kteří společně improvizují). Je pravda, že námi produkovaná hudba by se dala místy označit jako hluk, ale to bylo samozřejmě jen ve chvílích, kdy se nástrojů chopili ti kteří na ně nikdy nehráli, nebo hráli před dávnými časy (v galaxii daleko odsud).

Oproti původnímu plánu bylo hudby méně, o to více však bylo zábavy. Ta bohuže velmi často podporovala informatické stereotypy, o kterých jsem se zmiňoval minule. Opět se probíraly staré dobré hry (zejména jejich hudební doprovod), programovací jazyky, operační systémy, "nepředvídatelné automaty" a také to, zda je lepší mít močový měchýř řešený formou seznamu nebo zásobníku. Nechyběly ani "zajímavé" články na Wikipwdii a Wikislovníku, plánovaná stránka upoleaks a internetové memy. Inu, některých neduhů se zkrátka nikdy nezbavíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat