sobota 26. listopadu 2011

Informatický večírek

Kdysi dávno jsem psal o tom, jak se @novalu dostal k organizování letošního Informatického večírku a já se stal jeho osobním „dokopávačem“. Informace však končí objednáním hospody. Poté však probíhal měsíc příprav. Rozhodli jsme se, že by bylo super vyrobit odznáčky, které by jednak dávali najevo, že jeho nositel je studentem Olomoucké informatiky, ale také majiteli připomněl, že se jednoho dne konal nezapomenutelný informatický večírek. Začalo se s designem a nakonec vznikly tři verze odznáčků. Přemýšleli jsme, jak ještě tuto akci oživit. Zašli jsme tedy opět do S-baru a domluvili se se šéfem, že nám zapůjčí plátno a projektor, a tak jsme mohli uskutečnit své plány.

Už asi hodinu před začátkem začaly přípravy, to znamenalo zabrat největší stůl a objednat pivo. Já jsem dorazil asi půl hodiny před začátkem a tou dobou také začaly ty opravdové přípravy. Šéf nám zapůjčil tyč na stažení plátna a projektor, který nám dokonce sám nainstaloval, jelikož naši technici ho rvali na trám místo krabice k tomuto účelu určené. Když bylo vše nainstalované a nastavené, došlo nám, že nemáme zvuk. To nejdřív vypadalo jako problém, protože jediný zesilovač byl na baru o dvě místnosti dál. Pak ale zasáhl majitel baru se svými superschopnostmi a někde ve skladu vyhrabal archaický zesilovač. Nastal sice malý problém s nedostatkem kabeláže, ale i ten byl díky rychlému poslovi překonán. Už nám tedy nic nescházelo a mohli jsme vesele začít.

Nově příchozí byli uvítáni veselou Nyan cat přes celé plátno, což jim samozřejmě hned pozvedlo náladu a ztratili ostych. Prváci mají totiž většinou problém „co tam budeme dělat, vždyť tam nikoho neznáme“, ale ten letos, jak se zdá, nechali všichni doma, neboť zejména prváci dorazili v tak vysokém počtu, že si po několika hodinách nebylo kam sednout. Samozřejmě se našlo několik lidí, kteří to vzali jako znamení k tomu, aby zůstali stát u baru a neměli to daleko ke zdroji.

V průběhu večera se mohli návštěvníci zabavit činností, kterou vymyslel @novalu a pojmenoval ji pracovním názvem Komentované hraní. Vše spočívalo v jednom (až třech) hráčích hrající jednu ze starých dobrých her, na kterých jsme vyrůstali, zatímco ostatní koukali na plátno a křičeli, nadávali a smáli se. Nechyběli klasiky jako Prince of Persia, Prehistorik, Raptor: Call of the Shadows, Dyna Blaster, Micro Machines nebo Doom. Mezitím jsme si pouštěli slavná videa internetu, jako le Internet Medley nebo cokoliv z Weebl's stuff. Nechyběl ani Rick Rolling celé hospody. Komu ani to nestačilo, mohl se uchýlit k nezajímavým aktivitám jako je hraní kulečníku nebo stolního fotbálku.

Cílem informatického večírku každoročně bývá především začlenit studenty nižších ročníků do kolektivu, seznámit se s novými lidmi, popovídat si s učiteli mimo naši Alma mater, zapomenout na shon blížících se Vánoc a především zápočtového týdne a samozřejmě se pobavit. Jak to tak vypadá (a máme na to reference), tak se nám podařilo splnit plán ve všech bodech, a tak to má být. Možná to dokonce povede k tomu, že budeme pořádat informatických večírků více.

4 komentáře:

  1. Škoda, že pracovní povinnosti mě nedovolili se zúčastnit. Musím nekdy prijed se za vami podivat

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tak, jsme nadšeni jak se akce vydařila a více večírků tedy není až zase tak nereálný nápad – Stay tuned!

    Ještě bych zmínil zakončení večírku hraním neinformatického (ale zajisté ne nudného) Jungle Speed na kulečníku s doktorem Krajčou :-)

    No jen je docela škoda, že ty memy vlastně nikdo kromě nás dvou neřešil :D … Kdoví kolik lidí vůbec vědělo, že je zrickrollováno :/

    OdpovědětVymazat
  3. @novalu: Náhodou u našeho vinařského koutku seděli vzdělaní prváci, kteří se hned chytli (= Myslím, že GAG Quartet měl úspěch, protože tam si každej našel alespoň jednu věc kterou znal. Badgers samozřejmě taky, ale je pravda, že Prince měl větší úspěch.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak Jungle Speed byl epickej. Obzvlášť bez potřebné specifikace :-)

    OdpovědětVymazat